Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 
Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   

Χέρι...

Οι μαθητές (και οι φοιτητές) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα προετοιμασίας, για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. που γίνονται κάθε Σάββατο στις 9:00 - 11:00 στο Καπετανάκειο, παρακαλούμε να το δηλώσουν εδώ.

Χέρι...
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 9-11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στα κτίρια του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου στο Καπετανάκειο, η πρώτη συνάντηση και μάθημα στα πλαίσια των Μαθηματικών Διαγωνισμών της ΕΜΕ για το σχολικό έτος 2015-16 που θα έχει και χαρακτήρα οργάνωσης των μαθημάτων για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Μπορούν να προσέλθουν και όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να αρχίσουν την νέα χρονιά, από τελειόφοιτους Δημοτικού, μέχρι και τελειοφοίτους Λυκείου.

Ακόμα, προσκαλούμε και φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (και αν επιθυμούν αργότερα να διδάξουν κιόλας), καθώς τα θέματα που διαπραγματευόμαστε, κυρίως στους διαγωνισμούς του Λυκείου, έχουν άμεση συνάφεια με δύο μαθήματα του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ευκλείδεια Γεωμετρία και Γενικά Μαθηματικά). 

Χέρι...

Ημερομηνίες διαγωνισμών της ΕΜΕ για το σχολικό έτος 2015-16:

Θαλής: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Ευκλείδης: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Αρχιμήδης: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον δεύτερο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α' τριμήνου αυτής της τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"  και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.

Παράλληλα με τους Διαγωνισμούς θα γίνουν και μαθήματα προετοιμασίας, προσαρμοσμένα στους παραπάνω διαγωνισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937372737 (Βαρβεράκης Ανδρέας) ή 6945411513 (Συγκελάκης Αλέξανδρος).

Χέρι...

Αγαπητοί συνάδελφοι, στο σύνδεσμο http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=26&t=45658 θα βρείτε τις λύσεις των νέων θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων της Α Λυκείου τα οποία προστέθηκαν μετά το καλοκαίρι και που επιμελήθηκαν τα μέλη του mathematica.gr, Γιώργος Βισβίκης, Κώστας Ζυγούρης, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ρίζος, Σωτήρης Στόγιας, Grosrouvre. Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε και τις λύσεις των παλαιότερων θεμάτων της Τράπεζας.

Σε αναμονή της Τράπεζας Θεμάτων για τα Μαθηματικά της Β Λυκείου, μέλη του mathematica.gr θα επεξεργαστούν, θα λύσουν και θα εκδόσουν τις λύσεις των θεμάτων όπως ακριβώς έγινε και με τα θέματα της Τράπεζας για την Α Λυκείου. Φυσικά καλούμε όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις λύσεις ή τα σχόλιά τους στην προσπάθεια αυτή στις αντίστοιχες συζητήσεις που έχουν ανοιχθεί ήδη στο φάκελο των Ομαδικών Εργασιών του mathematica.gr που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.mathematica.gr/forum/viewforum.php?f=147

 
Ενημέρωση Μαθηματικών για το σχολ.έτος 2015-16
Επικαιρότητα - Εκπαιδευτικών
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 22:42

Αγαπητοί συνάδελφοι, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας ευχόμαστε καλή δύναμη, καθώς μετά τη διενέργεια των εκλογών, μπαίνουμε σιγά σιγά σε κανονικούς (ας ελπίσουμε, παρά τα όποια προβλήματα) ρυθμούς.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν για τα τρέχοντα ζητήματα:

1)    Όπως ήδη γνωρίζετε τα προηγούμενα τρία χρόνια διοργανώθηκε διαγωνισμός μαθηματικών για μαθητές της Α'Γυμνασίου με πρωτοβουλία και θέματα του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο αντίστοιχος φετινός 3ος διαγωνισμός για την Α' Γυμνασίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από το ΘΑΛΗ, δηλαδή το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 9:00 π.μ. στο Καπετανάκειο, με σκοπό, όσοι μαθητές προκριθούν, να ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν μία εβδομάδα αργότερα (το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015), γράφοντας τα θέματα της Β Γυμνασίου στο ΘΑΛΗ, ώστε να έχουν το δικαίωμα από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν πρόκριση και στις δύο επόμενες φάσεις ( ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ) των διαγωνισμών της ΕΜΕ, καθώς και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων.

Περισσότερα...
 
Οι μαθητές που διακρίθηκαν στο "Μικρό Ευκλείδη 2015"
Διαγωνισμοί - Ο Μικρός Ευκλείδης
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 09:51

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε) ο 9ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Ε και Στ τάξης Δημοτικών Σχολείων, Δημόσιων και Ιδιωτικών, της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη τις δυο πρώτες ώρες με κοινά θέματα γι όλα τα σχολεία, που εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Οι μαθητές, από το Ν. Ηρακλείου, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό είναι:

 
Kαι λίγη καλή Κρητική Μουσική...
Επικαιρότητα - Πολιτιστικά
Αρθρογράφος: .Δ. Ι. Μ.   
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 21:39

 

Κάθε λαός τη μοίρα του τη γράφει μοναχός του

κι όσα του κάνει η τρέλα του δεν του τα κάνει ο οχθρός του...


(Την μαντινάδα αυτή την  άκουσε ο Σεφέρης όταν επισκέφτηκε την Κρήτη -σε περασμένες, επίσης ταραγμένες, εποχές-  και την αναφέρει σε ένα έργο του)

 

...για την χαρά, τον έρωτα, τον πόθο, το παράπονο, την πίκρα, τον πόνο, την ξεγνοιασιά, τον χορό...

 

      Ερωτόκριτος    Ερωτόκριτος    Ερωτόκριτος    ΕΡΤ - Γλέντι Ανατολικής Κρήτης  ΕΡΤ- Tαμπαχανιώτικα

  1.Αβυσσινός - 2. Β. Βαρδάκης 3. K. Bασιλάκης  4. Δερμιτζογιάννης, Λύρα- Δερμιτζογιάννης, Βιολί - 5. Στρ. Καλογερίδης - 6. Γ. Καλογρίδης - 7. Aλ. Καραβίτης - 8. Λ. Κλάδος - 9. Γ. Κουτσουρέλης - 10. Γ. Λαποκωνσταντάκης - 11. N. Mανιάς  12. Στ. Μανουσάκης  13. Κ. Μουντάκης - 14. Π. Μπαριταντωνάκης -     15. N. Ξυλούρης -16. Aντ. Παπαδάκης (Καρεκλάς).   17. K. Παπαδάκης (Ναύτης) 18. Aνδρέας Ροδινός - 19. Σπ. Σηφογιωργάκης-20.  Αθ. Σκορδαλός -21.  Π.  Σταυρουλάκης  22. Στ. Φουσταλιέρης-23. Ψαραντώνης

 

 

                                               Χορευτικά

    Χανιώτικος     Xανιώτικος   Σούστα    Σούστα   

 

 

  Πεντοζάλης    Πεντοζάλης   Μαλεβυζιώτης   Μαλεβυζιώτης

 

 Παλαιϊνός... Αρχανιώτικος Μαλεβυζιώτης

Συνημμένα αρχεία:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (EROTOKRITOS.doc)Ερωτόκριτος[Βιτσέντζου Κορνάρου]1173 Kb09/01/2012 23:16
 
Θέματα και λύσεις του 75ου ΠΜΔ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Διαγωνισμοί - Ευκλείδης
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015 14:41
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε με επιτυχία τον 75o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015.
Συνημμένα αρχεία:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Themata-2015-Efkleidi.pdf)Θέματα[Τα θέματα του διαγωνισμού]213 Kb17/01/2015 16:28
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Lyseis-Themata-2015-Efkleidi.pdf)Θέματα & Λύσεις[Τα θέματα και οι λύσεις Γυμνασίου και Λυκείου]439 Kb17/01/2015 16:28
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook