Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 
Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Χέρι...

Οι μαθητές (και οι φοιτητές) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα προετοιμασίας, για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. που γίνονται κάθε Σάββατο στις 9:00 - 11:00 στο Καπετανάκειο, παρακαλούμε να το δηλώσουν εδώ.

Χέρι...

Ημερομηνίες διαγωνισμών της ΕΜΕ για το σχολικό έτος 2015-16:

Θαλής: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Ευκλείδης: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Αρχιμήδης: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον δεύτερο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α' τριμήνου αυτής της τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"  και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.

Παράλληλα με τους Διαγωνισμούς θα γίνουν και μαθήματα προετοιμασίας, προσαρμοσμένα στους παραπάνω διαγωνισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937372737 (Βαρβεράκης Ανδρέας) ή 6945411513 (Συγκελάκης Αλέξανδρος).

Χέρι...

Αγαπητοί συνάδελφοι, στο σύνδεσμο http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=26&t=45658 θα βρείτε τις λύσεις των νέων θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων της Α Λυκείου τα οποία προστέθηκαν μετά το καλοκαίρι και που επιμελήθηκαν τα μέλη του mathematica.gr, Γιώργος Βισβίκης, Κώστας Ζυγούρης, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ρίζος, Σωτήρης Στόγιας, Grosrouvre. Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε και τις λύσεις των παλαιότερων θεμάτων της Τράπεζας.

Σε αναμονή της Τράπεζας Θεμάτων για τα Μαθηματικά της Β Λυκείου, μέλη του mathematica.gr θα επεξεργαστούν, θα λύσουν και θα εκδόσουν τις λύσεις των θεμάτων όπως ακριβώς έγινε και με τα θέματα της Τράπεζας για την Α Λυκείου. Φυσικά καλούμε όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις λύσεις ή τα σχόλιά τους στην προσπάθεια αυτή στις αντίστοιχες συζητήσεις που έχουν ανοιχθεί ήδη στο φάκελο των Ομαδικών Εργασιών του mathematica.gr που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.mathematica.gr/forum/viewforum.php?f=147

 
Θέματα και λύσεις Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» έτους 2015
Διαγωνισμοί - Θαλής
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 19:34

Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ. ο 76oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός, «Ο ΘΑΛΗΣ».

Συνημμένα αρχεία:

 
Αποτελέσματα 4ου Διαγωνισμού «ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ»
Διαγωνισμοί - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 20:33

Συγχαρητήρια στους μαθητές, της Α΄ τάξης του Γυμνασίου, που διακρίθηκαν στον 4ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ».

Με αλφαβητική σειρά, οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:

  • Βισκαδουράκης Μανώλης Γ/σιο Γουβών
  • Ζαφειροπούλου Κατερίνα 6ο Γ/σιο Ηρακλείου
  • Κωστάκης Τηλέμαχος Γ/σιο Μοιρών
  • Φθενάκης Γιώργος Γ/σιο Ν. Αλικαρνασσού
  • Φούσκης Μιχάλης 2ο Γ/σιο Ηρακλείου
  • Χουστουλάκης Ροδάμανθος Γ/σιο Μοιρών
 
Θέματα και λύσεις Διαγωνισμού «Ο ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ» έτους 2015
Διαγωνισμοί - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2015 19:06

Το Παράρτημα Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ. στο Καπετανάκειο τον 4o Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό, «Ο ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ», για μαθητές της Α' τάξης του Γυμνασίου.

Συνημμένα αρχεία:

 
Ενημέρωση Μαθηματικών για το σχολ.έτος 2015-16
Επικαιρότητα - Εκπαιδευτικών
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 22:42

Αγαπητοί συνάδελφοι, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας ευχόμαστε καλή δύναμη, καθώς μετά τη διενέργεια των εκλογών, μπαίνουμε σιγά σιγά σε κανονικούς (ας ελπίσουμε, παρά τα όποια προβλήματα) ρυθμούς.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν για τα τρέχοντα ζητήματα:

1)    Όπως ήδη γνωρίζετε τα προηγούμενα τρία χρόνια διοργανώθηκε διαγωνισμός μαθηματικών για μαθητές της Α'Γυμνασίου με πρωτοβουλία και θέματα του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο αντίστοιχος φετινός 3ος διαγωνισμός για την Α' Γυμνασίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από το ΘΑΛΗ, δηλαδή το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 9:00 π.μ. στο Καπετανάκειο, με σκοπό, όσοι μαθητές προκριθούν, να ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν μία εβδομάδα αργότερα (το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015), γράφοντας τα θέματα της Β Γυμνασίου στο ΘΑΛΗ, ώστε να έχουν το δικαίωμα από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν πρόκριση και στις δύο επόμενες φάσεις ( ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ) των διαγωνισμών της ΕΜΕ, καθώς και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook