Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 
Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   

Πρόσκληση

Για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης, θα θέλαμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ΕΔΩ μέχρι το βράδυ Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου ώστε να δοθεί ο τελικός αριθμός των ατόμων στο εστιατόριο.

Παρακαλούμε πολύ να ενημερώσετε και συναδέλφους (συνταξιούχους ή/και εν ενεργεία) που μπορεί να ενδιαφέρονται για την εκδήλωση. Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης.

Χέρι...Οι μαθητές (και οι φοιτητές) που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα προετοιμασίας, για τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. που γίνονται κάθε Σάββατο στις 9:00 - 11:00 στο Καπετανάκειο, παρακαλούμε να το δηλώσουν εδώ.

Χέρι...

Ημερομηνίες διαγωνισμών της ΕΜΕ για το σχολικό έτος 2015-16:

Θαλής: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Ευκλείδης: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Αρχιμήδης: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον δεύτερο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α' τριμήνου αυτής της τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"  και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.

Παράλληλα με τους Διαγωνισμούς θα γίνουν και μαθήματα προετοιμασίας, προσαρμοσμένα στους παραπάνω διαγωνισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937372737 (Βαρβεράκης Ανδρέας) ή 6945411513 (Συγκελάκης Αλέξανδρος).

Χέρι...

Αγαπητοί συνάδελφοι, στο σύνδεσμο http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=26&t=45658 θα βρείτε τις λύσεις των νέων θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων της Α Λυκείου τα οποία προστέθηκαν μετά το καλοκαίρι και που επιμελήθηκαν τα μέλη του mathematica.gr, Γιώργος Βισβίκης, Κώστας Ζυγούρης, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ρίζος, Σωτήρης Στόγιας, Grosrouvre. Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε και τις λύσεις των παλαιότερων θεμάτων της Τράπεζας.

Σε αναμονή της Τράπεζας Θεμάτων για τα Μαθηματικά της Β Λυκείου, μέλη του mathematica.gr θα επεξεργαστούν, θα λύσουν και θα εκδόσουν τις λύσεις των θεμάτων όπως ακριβώς έγινε και με τα θέματα της Τράπεζας για την Α Λυκείου. Φυσικά καλούμε όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις λύσεις ή τα σχόλιά τους στην προσπάθεια αυτή στις αντίστοιχες συζητήσεις που έχουν ανοιχθεί ήδη στο φάκελο των Ομαδικών Εργασιών του mathematica.gr που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.mathematica.gr/forum/viewforum.php?f=147

 
Δάσκαλος Μαθηματικών και Συναίσθημα
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 18:52

Ένα αξιόλογο άρθρο (παρά τον τίτλο του) με τίτλο "Ο Θάνατος και τα Μαθηματικά" , που αναφέρεται στην συναισθηματική εκπαίδευση (και όχι μόνο) και δείχνει μερικές όψεις του καλού Δασκάλου των Μαθηματικών...

https://www.alfavita.gr/apopsin/o-thanatos-kai-ta-mathimatika

 
Μεγάλη τιμή στον Κωνσταντίνο Δαφέρμο
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 19:43

Το βραβείο Norbert Wiener απονεμήθηκε στον κορυφαίο Έλληνα Μαθηματικό και Μηχανικό Κωνσταντίνο Δαφέρμο, στις 7 Ιανουαρίου 2016 στο Σιάτλ των Η.Π.Α.Περισσότερα στο τεύχος 98 του Ευκλείδη Β΄και στις  ιστοσελίδες...

http://thalesandfriends.org/el/2015/12/07/korufaia-diakrisi-ston-ellina-mathimatiko-konnstantino-dafermo/

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26514&subid=2&pubid=113866678

http://www.protothema.gr/greece/article/534112/me-to-vraveio-norbert-wiener-tha-timithei-o-ellinas-mathimatikos-konstadinos-dafermos/

Συνημμένα αρχεία:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Κ ΔΑΦΕΡΜΟΣ.doc)Κ. ΔΑΦΕΡΜΟΣ[Σύντομο Βιογραφικό]106 Kb21/01/2016 20:00
 
Αξιολόγησης το ανάγνωσμα...
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 12:27

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της κ. Μ. Παπαματθαίου, σχετικά με την ιστορία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα από το 1982, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στις 17/1/2016 :

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=769349

 
Θέματα και λύσεις του 76ου ΠΜΔ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Διαγωνισμοί - Ευκλείδης
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 14:10

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε με επιτυχία τον 76o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Συνημμένα αρχεία:

 
Αποτελέσματα Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» έτους 2015
Διαγωνισμοί - Επιτυχόντες
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 18:44

Ανακοινώθηκαν από τη Μαθηματική Εταιρεία οι επιτυχόντες από το Νομό Ηρακλείου στο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλή» του σχολικού έτους 2015-16.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ 2015» είναι:

Περισσότερα...
 
Ενημέρωση Μαθηματικών για το σχολ.έτος 2015-16
Επικαιρότητα - Εκπαιδευτικών
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 22:42

Αγαπητοί συνάδελφοι, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας ευχόμαστε καλή δύναμη, καθώς μετά τη διενέργεια των εκλογών, μπαίνουμε σιγά σιγά σε κανονικούς (ας ελπίσουμε, παρά τα όποια προβλήματα) ρυθμούς.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν για τα τρέχοντα ζητήματα:

1)    Όπως ήδη γνωρίζετε τα προηγούμενα τρία χρόνια διοργανώθηκε διαγωνισμός μαθηματικών για μαθητές της Α'Γυμνασίου με πρωτοβουλία και θέματα του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο αντίστοιχος φετινός 3ος διαγωνισμός για την Α' Γυμνασίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από το ΘΑΛΗ, δηλαδή το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 9:00 π.μ. στο Καπετανάκειο, με σκοπό, όσοι μαθητές προκριθούν, να ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν μία εβδομάδα αργότερα (το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015), γράφοντας τα θέματα της Β Γυμνασίου στο ΘΑΛΗ, ώστε να έχουν το δικαίωμα από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν πρόκριση και στις δύο επόμενες φάσεις ( ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ) των διαγωνισμών της ΕΜΕ, καθώς και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook