Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Οι χορηγοί μας...

Helix

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 

Οι εκδόσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας περιλαμβάνουν και περιοδικά...

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, εκδίδει τα περιοδικά «Ο μικρός Ευκλείδης», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄» για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα, για τα οποία μπορείτε να στέλνετε ομαδικές παραγγελίες ανά σχολείο με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ, ενώ η ετήσια ατομική συνδρομή είναι 12 ευρώ.

Οι παραγγελίες παρακαλούμε να στέλνονται στο email: newsfrommath@yahoo.gr του Παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ.

Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   

Χέρι...Tο βιβλίο του William Dunham, Τα Μεγάλα Θεωρήματα των Μαθηματικών. Ένα ταξίδι στη μεγαλοφυΐα (Εκδόσεις, Αλεξάνδρεια), ξεκινά και τελειώνει με φράσεις από την αυτοβιογραφία του κορυφαίου Βρετανού Φιλοσόφου και μαθηματικού Μπέρτραντ Ράσελ. Η επιλογή αυτή από τον συγγραφέα, ο οποίος σπούδασε τοπολογία, ενδιαφέρεται για την ιστορία των μαθηματικών και έχει ειδικευτεί στο έργο του Όιλερ, αποκαλύπτει τη επιθυμία του να μιλήσει για τα μαθηματικά όπως μιλά κάποιος για τις σημαντικότερες φιλοσοφικές ιδέες ή για ένα σπουδαίο έργο τέχνης. Περισσότερα...

Χέρι...

Τελική κατάταξη για τη 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και τη 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα νέων 2014: Η τελική βαθμολογία που αφορά την Ελληνική μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» και τον προκριματικό διαγωνισμό 2014 διαμορφώθηκε ως εξής... Περισσοτερα...

Χέρι...

Με το Βραβείο Άμπελ 2014, που θεωρείται το «Νόμπελ» των Μαθηματικών, τιμήθηκε από τη Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών ο ρωσικής καταγωγής καθηγητής μαθηματικών του αμερικανικού πανεπιστημίου Πρίνστον, Γιακόβ Σινάι. Περισσοτερα...

Χέρι...Στο αρχείο θεμάτων της ιστοσελίδας μας ή στο mathematica.gr μπορείτε να βρείτε τα θέματα και τις προτεινόμενες λύσεις από τους παλαιότερους διαγωνισμούς μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Περισσότερα...

Χέρι...Εικοσιδωδεκάεδρον: To περιοδικό του mathematica! Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του mathematica.gr, για το νέο υπέροχο τεύχος του περιοδικού Εικοσιδωδεκάεδρον.
Περισσότερα...

Χέρι...

Τι είναι το Ubuntu; Το Ubuntu είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα (άλλα λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows και το MacOS) βασισμένο όμως στο Linux (ή πιο ορθά GNU/Linux). Το Ubuntu δηλαδή είναι μια διανομή (οι διανομές είναι κάτι σαν διαφορετικές εκδόσεις) του Linux. Άλλες δημοφιλείς διανομές είναι το Fedora, Mandriva, SuSE. Διατίθεται ελεύθερα και υποστηρίζεται τόσο από μια πολύ μεγάλη κοινότητα χρηστών όσο και από επαγγελματίες. Περισσότερα...

 
ΙΜΟ 2014: Τέσσερα μετάλλια η Ελλάδα
Διαγωνισμοί - Επιτυχόντες
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 19:44

Τέσσερα μετάλλια η Ελλάδα στη διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων ΙΜΟ 2014, του Κέϊπ Τάουν

Τέσσερα μετάλλια και την 41η θέση στη συνολική κατάταξη κέρδισε η εθνική μαθηματική ομάδα νέων, στην 55η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα που ολοκληρώθηκε χθες, στο πανεπιστήμιο του Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής.

Συγκεκριμένα, ασημένιο μετάλλιο κέρδισαν οι Παναγιώτης Δημάκης και Πέτρος Ντούνης. Χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Νέστορας Χαχάμης και Αθηναγόρας - Στέλιος Σκιαδόπουλος.

Περισσότερα...
 
Μαθηματικές διοργανώσεις της χρονιάς
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 16:10
ΚοχλίαςΣημαντικές είναι οι διοργανώσεις στον τομέα των μαθηματικών, που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Το Ιάσιο, η Θεσσαλονίκη, το Κέιπ Τάουν, η Ναύπακτος και η Βέροια θα φιλοξενήσουν κάποιες από αυτές.

Αναλυτικά, αρχίζει αύριο η 8η μαθηματική ολυμπιάδα φοιτητών νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEMOUS 2014, στο Ιάσιο. Τη διοργανώνει η μαθηματική εταιρεία της Ρουμανίας και το τμήμα μαθηματικών και πληροφορικής του Τεχνικού πανεπιστημίου του Ιασίου Γκεόργκι Ασάκι. Διάρκεια: 5 έως 9 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Ακόμη, στο τέλος του μήνα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η 6η διεθνής μαθηματική εβδομάδα, που διοργανώνει η ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ κεντρικής Μακεδονίας. Στις εργασίες της θα παρουσιαστούν με σύγχρονη ματιά, οι εξελίξεις στη μαθηματική έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, στις εφαρμογές και στη διδακτική μεθοδολογία. Διάρκεια: 26 έως 30 Μαρτίου.

Περισσότερα...
 
Παρουσίαση εργασιών επιμορφωτικής διημερίδας
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 23:15

Παρουσίαση εργασιών επιμορφωτικής διημερίδας, 7-8 Μαρτίου 2014

Πραγματοποιήθηκε, στις 7 και 8 Μαρτίου 2014 στο αμφιθέατρο του ΠΕΚ Ηρακλείου, επιμορφωτική διημερίδα με θέμα «Τα Μαθηματικά, οι εφαρμογές, η διδακτική και η ιστορία τους».

Η διημερίδα διοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Μαθηματικών Ι. Κανέλλο και Κ. Κωνσταντόπουλος, σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ηρακλείου.

Δείτε εδώ τις εργασίες της διημερίδας...
 
Η Ελλάδα 2η στο Seemous 2014
Διαγωνισμοί - Επιτυχόντες
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 16:00

Με 11 μετάλλια 2η η Ελλάδα στη μαθηματική ολυμπιάδα - Seemous 2014 στο Ιάσιο

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε έξι χώρες και 19 παν/μια της Ν.Α. Ευρώπης, κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα της χώρας μας, στην 8η μαθηματική ολυμπιάδα Seemous 2014, που έληξε την Κυριακή στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα πήρε τέσσερα χρυσά μετάλλια με τους φοιτητές Λευτέρη Μπόλκα, Κων/νο Ψαρομιλίγκο, του μαθηματικού τμήματος παν/μίου Αθήνας, Γιάννη Τσόκανο, του μαθηματικού τμήματος παν/μίου Πάτρας και Νίκο Ζαρίφη του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ.

Τέσσερα  ασημένια μετάλλια κέρδισαν οι φοιτητές Ανδρέας Κωστακιώτης, Μαρία -Χριστίνα Βάν Ντέρ Βέλε, του μαθηματικού τμήματος παν/μίου Πάτρας και οι Γιώργος Δασούλας, Ανάργυρος Οικονόμου, του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΕΜΠ.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook