Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 
Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Χέρι...Το Σάββατο 26 Μαρτίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα προετοιμασίας των μαθηματικών διαγωνισμών λόγω της αργίας της Εθνικής Εορτής. Τα μαθήματα θα επαναληφθούν το Σάββατο 2 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν τα Σάββατα 9 και 16 Απριλίου 2016.

Χέρι...

Ημερομηνίες διαγωνισμών της ΕΜΕ για το σχολικό έτος 2015-16:

Θαλής: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Ευκλείδης: Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Αρχιμήδης: Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εξεταστέα ύλη για τον πρώτο διαγωνισμό "ΘΑΛΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον δεύτερο διαγωνισμό "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων καθώς και η διδακτέα ύλη του Α' τριμήνου αυτής της τάξης σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης του Π.Ι. για τα Μαθηματικά.

Εξεταστέα ύλη για τον τρίτο διαγωνισμό "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ"  και τον «Προκριματικό διαγωνισμό» θεωρείται η ύλη των Διεθνών Μαθηματικών Ολυμπιάδων.

Παράλληλα με τους Διαγωνισμούς θα γίνουν και μαθήματα προετοιμασίας, προσαρμοσμένα στους παραπάνω διαγωνισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937372737 (Βαρβεράκης Ανδρέας) ή 6945411513 (Συγκελάκης Αλέξανδρος).

Χέρι...

Αγαπητοί συνάδελφοι, στο σύνδεσμο http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=26&t=45658 θα βρείτε τις λύσεις των νέων θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων της Α Λυκείου τα οποία προστέθηκαν μετά το καλοκαίρι και που επιμελήθηκαν τα μέλη του mathematica.gr, Γιώργος Βισβίκης, Κώστας Ζυγούρης, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ρίζος, Σωτήρης Στόγιας, Grosrouvre. Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε και τις λύσεις των παλαιότερων θεμάτων της Τράπεζας.

Σε αναμονή της Τράπεζας Θεμάτων για τα Μαθηματικά της Β Λυκείου, μέλη του mathematica.gr θα επεξεργαστούν, θα λύσουν και θα εκδόσουν τις λύσεις των θεμάτων όπως ακριβώς έγινε και με τα θέματα της Τράπεζας για την Α Λυκείου. Φυσικά καλούμε όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις λύσεις ή τα σχόλιά τους στην προσπάθεια αυτή στις αντίστοιχες συζητήσεις που έχουν ανοιχθεί ήδη στο φάκελο των Ομαδικών Εργασιών του mathematica.gr που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.mathematica.gr/forum/viewforum.php?f=147

 
Θέματα και λύσεις διαγωνισμού «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» 2016
Διαγωνισμοί - Αρχιμήδης
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 16:18

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, η 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" που διοργάνωσε η Ε.Μ.Ε.

Μεγάλη επιτυχία του μαθητή της Β Γυμνασίου του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου Μηνά (Μίνο) Μαργαρίτη αποτελεί η κατάκτηση Αργυρού Μεταλλίου στο διαγωνισμό "Αρχιμήδης" και μάλιστα σε πολύ καλή σειρά (9ος) μεταξύ όλων των μαθητών των Γυμνασίων της χώρας μας.

Βραβεύτηκαν συνολικά 27 μαθητές Γυμνασίου (κατηγορία "μικρών") και 32 μαθητές Λυκείου (κατηγορία "μεγάλων"). Ο Μίνος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον Προκριματικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί) στην Αθήνα για την τελική επιλογή της 6-μελούς Εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Βαλκανιάδα Μαθηματικών. 

Το Ηράκλειο εκπροσωπήθηκε στον παραπάνω Διαγωνισμό, εκτός από το Μίνο Μαργαρίτη, από αλλους τέσσερις μαθητές, τους Σπυριδάκη Μανώλη Β τάξης του ΠΠ Γυμνασίου Ηρακλείου, Καρφάκη Γιώργο και Φίλιππα Γιάννη Γ τάξης του 2ου Γ/σίου Ηρακλείου, καθώς και Σαπουντζάκη Χρόνη του 2ου Λυκείου Ηρακλείου οι οποίοι έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα με πολύ υψηλό ανταγωνισμό και μεγάλου βαθμού δυσκολίας θέματα.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους και ευχές για μεγαλύτερες επιτυχίες.

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ...
 
33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΜΕ στα Χανιά
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 12:25

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι των Μαθηματικών σας ενημερώνουμε ότι το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο της ΕΜΕ θα διεξαχθεί φέτος για 33η φορά.

  • Η πόλη που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο είναι τα Χανιά στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2016.
  • Ο ιστότοπος του συνεδρίου είναι: www.mathchan.gr/synedrio
  • Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που καθώς πλησιάζουμε στο συνέδριο θα αναρτώνται σε αυτόν (όπως αξιοσημείωτες ημερομηνίες, προτεινόμενα ξενοδοχεία, ταξιδιωτικές πληροφορίες κ.τ.λ.).
 
Δάσκαλος Μαθηματικών και Συναίσθημα
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 18:52

Ένα αξιόλογο άρθρο (παρά τον τίτλο του) με τίτλο "Ο Θάνατος και τα Μαθηματικά" , που αναφέρεται στην συναισθηματική εκπαίδευση (και όχι μόνο) και δείχνει μερικές όψεις του καλού Δασκάλου των Μαθηματικών...

https://www.alfavita.gr/apopsin/o-thanatos-kai-ta-mathimatika

 
Μεγάλη τιμή στον Κωνσταντίνο Δαφέρμο
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 19:43

Το βραβείο Norbert Wiener απονεμήθηκε στον κορυφαίο Έλληνα Μαθηματικό και Μηχανικό Κωνσταντίνο Δαφέρμο, στις 7 Ιανουαρίου 2016 στο Σιάτλ των Η.Π.Α.Περισσότερα στο τεύχος 98 του Ευκλείδη Β΄και στις  ιστοσελίδες...

http://thalesandfriends.org/el/2015/12/07/korufaia-diakrisi-ston-ellina-mathimatiko-konnstantino-dafermo/

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26514&subid=2&pubid=113866678

http://www.protothema.gr/greece/article/534112/me-to-vraveio-norbert-wiener-tha-timithei-o-ellinas-mathimatikos-konstadinos-dafermos/

Συνημμένα αρχεία:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Κ ΔΑΦΕΡΜΟΣ.doc)Κ. ΔΑΦΕΡΜΟΣ[Σύντομο Βιογραφικό]106 Kb21/01/2016 20:00
 
Αξιολόγησης το ανάγνωσμα...
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 12:27

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της κ. Μ. Παπαματθαίου, σχετικά με την ιστορία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα από το 1982, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στις 17/1/2016 :

   http://www.tovima.gr/society/article/?aid=769349

 
Θέματα και λύσεις του 76ου ΠΜΔ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Διαγωνισμοί - Ευκλείδης
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 14:10

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε με επιτυχία τον 76o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Συνημμένα αρχεία:

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook