Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Οι χορηγοί μας...

Helix

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 
Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   

Χέρι...

Διαγωνισμός μαθηματικών για μαθητές της Α' Γυμνασίουτα: Ο 3ος διαγωνισμός για την Α' Γυμνασίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα από το ΘΑΛΗ, δηλαδή το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 9:00 π.μ. στο Καπετανάκειο, με σκοπό, όσοι μαθητές προκριθούν, να ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν μία εβδομάδα αργότερα (το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014), γράφοντας τα θέματα της Β Γυμνασίου στο ΘΑΛΗ, ώστε να έχουν το δικαίωμα από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν πρόκριση και στις δύο επόμενες φάσεις ( ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ) των διαγωνισμών της ΕΜΕ, καθώς και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων. 

Ο διαγωνισμός για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου θα διεξαχθεί στο Καπετανάκειο όπου γίνονται και τα μαθήματα προτοιμασίας.

Χέρι...

Βράβευση μαθητών Ε' και ΣΤ' Τάξης Δημοτικού που διακρίθηκαν στο μαθηματικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στα πλαίσια έκδοσης του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης». Οι διακριθέντες του διαγωνισμού που διεξήχθη το Μάρτιο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Νέο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κρήτης (ακριβώς πριν το κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης»). Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Γεώργιος Δημάκος, Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να δείτε τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν ανά τάξη:

Χέρι...

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή του 75ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού (ΠΜΔ) στα Μαθηματικά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937372737 (Βαρβεράκης Ανδρέας) ή 6945411513 (Συγκελάκης Αλέξανδρος).

Ημερομηνίες διαγωνισμών της ΕΜΕ για το σχολικό έτος 2013-14:

Θαλής: Σάββατο 01 Νοεμβρίου 2014
Ευκλείδης: Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015
Αρχιμήδης: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Χέρι...

Το παράρτημα Ηρακλείου της ΕΜΕ διοργανώνει και φέτος ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα που γίνονται στο Καπετανάκειο κάθε Σάββατο 9:00 – 10:30 και 10:30 – 12:00 (Τα μαθήματα ξεκίνησαν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014). Ας σημειωθεί ότι λειτουργούν 4 ξεχωριστά τμήματα: Α Γυμνασίου, Β Γυμνασίου, Γ Γυμνασίου και Τμήμα Λυκείου. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους μαθητές που έχετε διακρίνει ότι έχουν μία ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά ότι μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των μαθημάτων.

 
Παγκόσμια ματιά στο φετινό 31ο μαθηματικό συνέδριο
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 19:29
Ομιλητές οι ευρωπαίοι μαθηματικοί Φερντινάντο Αρζαρέλο, Ζάν Ντόμπρες και ο Κάρλ Γκούσταφσον από τις ΗΠΑ


Με κεντρικούς ομιλητές τους Φερντινάντο Αρζαρέλο, καθηγητή μαθηματικής λογικής και εκπαίδευσης, στο παν/μιο του Τορίνο, Ζάν Ντόμπρες, καθηγητή ιστορίας των μαθηματικών, στο ερευνητικό κέντρο Αλεξάντρ Κοϊρέ, Παρίσι, Κάρλ Γκούσταφσον, καθηγητή άλγεβρας στο παν/μιο του Κολοράντο, ΗΠΑ και τους καθηγητές Σταύρο Παπασταυρίδη, Δημήτρη Χασάπη και Νίκο Παπαναστασίου, από το μαθηματικό τμήμα του παν/μιου Αθήνας, Μαριάννα Τζεκάκη από το ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το Νοέμβρη, το 31ο μαθηματικό συνέδριο, με διοργανωτή την ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναδείξουν με τις εισηγήσεις τους τις τάσεις στη μαθηματική εκπαίδευση και έρευνα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερα...
 
Μαθηματικές διοργανώσεις της χρονιάς
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 16:10
ΚοχλίαςΣημαντικές είναι οι διοργανώσεις στον τομέα των μαθηματικών, που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Το Ιάσιο, η Θεσσαλονίκη, το Κέιπ Τάουν, η Ναύπακτος και η Βέροια θα φιλοξενήσουν κάποιες από αυτές.

Αναλυτικά, αρχίζει αύριο η 8η μαθηματική ολυμπιάδα φοιτητών νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEMOUS 2014, στο Ιάσιο. Τη διοργανώνει η μαθηματική εταιρεία της Ρουμανίας και το τμήμα μαθηματικών και πληροφορικής του Τεχνικού πανεπιστημίου του Ιασίου Γκεόργκι Ασάκι. Διάρκεια: 5 έως 9 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Ακόμη, στο τέλος του μήνα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η 6η διεθνής μαθηματική εβδομάδα, που διοργανώνει η ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ κεντρικής Μακεδονίας. Στις εργασίες της θα παρουσιαστούν με σύγχρονη ματιά, οι εξελίξεις στη μαθηματική έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, στις εφαρμογές και στη διδακτική μεθοδολογία. Διάρκεια: 26 έως 30 Μαρτίου.

Περισσότερα...
 
NAI ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ....
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 09:13

Aυτές τις μέρες άρχισαν πάλι οι "ενώσεις των εκπαιδευτικών", το αντιεκπαιδευτικό τους έργο: να βάλουν με μανία κατά της Αξιολόγησης και μάλιστα να προσπαθούν  να εμποδίσουν τις σχετικές διαδικασίες. Ως συνήθως, μακρυά από την εκπαίδευση και τους προβληματισμούς της, οι περισσότεροι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, ανεύθυνοι και  κομματικά κατευθυνόμενοι, κυρίως από τα κόμματα της αριστεράς,  προσπαθούν να σταθούν εμπόδιο στην αξιολόγηση και την βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων της πατρίδας μας. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, αυτοί που νοιάζονται για την πρόοδο και  την καλή εκπαίδευση των νέων  μας, αλλά και για την δική τους εκπαιδευτική ευτυχία και πρόοδο, πρέπει να βάλουν φραγμό στις  αντιδραστικές και αντιεκπαιδευτικές αυτές ενέργειες. Αυτά που πρέπει να διεκδικηθούν είναι ορισμένες βελτιώσεις στον σχετικό νόμο, προπάντων μετά  από μια περίοδο εφαρμογής, να συνοδεύεται η αξιολόγηση από επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και να υπάρχει ουσιαστική εισαγωγική επιμόρφωση.

                                                                                                     Δ. Ι. Μ.

 

 
Σχολικό Ημερολόγιο...
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 17:34
Ένα  σχολικό ημερολόγιο σε Geogebra  για την νέα σχολική χρονιιά, χρήσιμο για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και όχι μόνο, από την ακούραστη συνάδελφο κ. Σούλα  Σούφαρη..Bέβαια, δεν προβλέπει ...απεργίες και καταλήψεις....
Συνημμένα αρχεία:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (school_calendar_2014_2015_new (10).ggb)Σχολικό Ημερολόγιο[2014-15]196 Kb09/09/2014 17:37
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook