Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Οι χορηγοί μας...

Helix

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 

Οι εκδόσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας περιλαμβάνουν και περιοδικά...

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, εκδίδει τα περιοδικά «Ο μικρός Ευκλείδης», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄» για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα, για τα οποία μπορείτε να στέλνετε ομαδικές παραγγελίες ανά σχολείο με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ, ενώ η ετήσια ατομική συνδρομή είναι 12 ευρώ.

Οι παραγγελίες παρακαλούμε να στέλνονται στο email: newsfrommath@yahoo.gr του Παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ.

Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   

Χέρι...

Όπως γνωρίζετε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε έτος τρεις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς (ΘΑΛΗΣ–ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ). Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Έτσι και φέτος διοργανώνει τον 75ο Μαθητικό διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ στις 1 Νοεμβρίου 2014 (περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες μέρες).

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών, το Παράρτημα μας, διοργανώνει μαθήματα, τα οποία θα διεξάγονται στο χώρο του 1ου Λυκείου (Καπετανάκειο), με έναρξη το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ. Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές των σχολείων του νομού μας (Γυμνασίων και Λυκείων) και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Παρακαλούμε τους συνάδελφους διευθυντές των σχολείων του Ν. Ηρακλείου και τους μαθηματικούς να ενημερώσουν τους μαθητές τους, τόσο για τα μαθήματα, όσο και για τον διαγωνισμό.

Όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια,έτσι και φέτος, διοργανώνεται διαγωνισμός για μαθητές της Α' Γυμνασίου με πρωτοβουλία και θέματα του Παραρτήματος μας. Ο αντίστοιχος φετινός διαγωνισμός για την Α' Γυμνασίου θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν το ΘΑΛΗ, δηλαδή στις 25 Οκτωβρίου στο Καπετανάκειο 9-12 π.μ., με σκοπό, όσοι μαθητές προκριθούν, να συμμετάσχουν με τη Β Γυμνασίου στο ΘΑΛΗ, ώστε να μπορούν από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν πρόκριση και στις δύο επόμενες φάσεις ( ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ-ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ). Οι μαθητές που ενδιαφέρονται, μπορούν να το δηλώσουν στα σχετικά μαθήματα το ερχόμενο Σάββατο, όπου και θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες των σχετικών μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937372737 (Βαρβεράκης Ανδρέας) ή 6945411513 (Συγκελάκης Αλέξανδρος)

Χέρι...Tο βιβλίο του William Dunham, Τα Μεγάλα Θεωρήματα των Μαθηματικών. Ένα ταξίδι στη μεγαλοφυΐα (Εκδόσεις, Αλεξάνδρεια), ξεκινά και τελειώνει με φράσεις από την αυτοβιογραφία του κορυφαίου Βρετανού Φιλοσόφου και μαθηματικού Μπέρτραντ Ράσελ. Η επιλογή αυτή από τον συγγραφέα, ο οποίος σπούδασε τοπολογία, ενδιαφέρεται για την ιστορία των μαθηματικών και έχει ειδικευτεί στο έργο του Όιλερ, αποκαλύπτει τη επιθυμία του να μιλήσει για τα μαθηματικά όπως μιλά κάποιος για τις σημαντικότερες φιλοσοφικές ιδέες ή για ένα σπουδαίο έργο τέχνης. Περισσότερα...

Χέρι...

Τελική κατάταξη για τη 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και τη 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα νέων 2014: Η τελική βαθμολογία που αφορά την Ελληνική μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» και τον προκριματικό διαγωνισμό 2014 διαμορφώθηκε ως εξής... Περισσοτερα...

Χέρι...

Με το Βραβείο Άμπελ 2014, που θεωρείται το «Νόμπελ» των Μαθηματικών, τιμήθηκε από τη Νορβηγική Ακαδημία Επιστημών ο ρωσικής καταγωγής καθηγητής μαθηματικών του αμερικανικού πανεπιστημίου Πρίνστον, Γιακόβ Σινάι. Περισσοτερα...

Χέρι...Στο αρχείο θεμάτων της ιστοσελίδας μας ή στο mathematica.gr μπορείτε να βρείτε τα θέματα και τις προτεινόμενες λύσεις από τους παλαιότερους διαγωνισμούς μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Περισσότερα...

Χέρι...Εικοσιδωδεκάεδρον: To περιοδικό του mathematica! Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του mathematica.gr, για το νέο υπέροχο τεύχος του περιοδικού Εικοσιδωδεκάεδρον.
Περισσότερα...

Χέρι...

Τι είναι το Ubuntu; Το Ubuntu είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα (άλλα λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows και το MacOS) βασισμένο όμως στο Linux (ή πιο ορθά GNU/Linux). Το Ubuntu δηλαδή είναι μια διανομή (οι διανομές είναι κάτι σαν διαφορετικές εκδόσεις) του Linux. Άλλες δημοφιλείς διανομές είναι το Fedora, Mandriva, SuSE. Διατίθεται ελεύθερα και υποστηρίζεται τόσο από μια πολύ μεγάλη κοινότητα χρηστών όσο και από επαγγελματίες. Περισσότερα...

 
ΙΜΟ 2014: Τέσσερα μετάλλια η Ελλάδα
Διαγωνισμοί - Επιτυχόντες
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 19:44

Τέσσερα μετάλλια η Ελλάδα στη διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων ΙΜΟ 2014, του Κέϊπ Τάουν

Τέσσερα μετάλλια και την 41η θέση στη συνολική κατάταξη κέρδισε η εθνική μαθηματική ομάδα νέων, στην 55η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα που ολοκληρώθηκε χθες, στο πανεπιστήμιο του Κέϊπ Τάουν της Ν. Αφρικής.

Συγκεκριμένα, ασημένιο μετάλλιο κέρδισαν οι Παναγιώτης Δημάκης και Πέτρος Ντούνης. Χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Νέστορας Χαχάμης και Αθηναγόρας - Στέλιος Σκιαδόπουλος.

Περισσότερα...
 
Μαθηματικές διοργανώσεις της χρονιάς
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 16:10
ΚοχλίαςΣημαντικές είναι οι διοργανώσεις στον τομέα των μαθηματικών, που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Το Ιάσιο, η Θεσσαλονίκη, το Κέιπ Τάουν, η Ναύπακτος και η Βέροια θα φιλοξενήσουν κάποιες από αυτές.

Αναλυτικά, αρχίζει αύριο η 8η μαθηματική ολυμπιάδα φοιτητών νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEMOUS 2014, στο Ιάσιο. Τη διοργανώνει η μαθηματική εταιρεία της Ρουμανίας και το τμήμα μαθηματικών και πληροφορικής του Τεχνικού πανεπιστημίου του Ιασίου Γκεόργκι Ασάκι. Διάρκεια: 5 έως 9 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Ακόμη, στο τέλος του μήνα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η 6η διεθνής μαθηματική εβδομάδα, που διοργανώνει η ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ κεντρικής Μακεδονίας. Στις εργασίες της θα παρουσιαστούν με σύγχρονη ματιά, οι εξελίξεις στη μαθηματική έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, στις εφαρμογές και στη διδακτική μεθοδολογία. Διάρκεια: 26 έως 30 Μαρτίου.

Περισσότερα...
 
Σχολικό Ημερολόγιο...
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 17:34
Ένα  σχολικό ημερολόγιο σε Geogebra  για την νέα σχολική χρονιιά, χρήσιμο για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και όχι μόνο, από την ακούραστη συνάδελφο κ. Σούλα  Σούφαρη..Bέβαια, δεν προβλέπει ...απεργίες και καταλήψεις....
Συνημμένα αρχεία:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (school_calendar_2014_2015_new (10).ggb)Σχολικό Ημερολόγιο[2014-15]196 Kb09/09/2014 17:37
 
Χρήσιμες Μαθηματικές Ιστοσελίδες
Δ.Ι.Μ. - Ενημέρωση Δ.Ι.Μ. - Σ.Σ.Μ.
Αρθρογράφος: Δημήτρης Ι. Μπουνάκης - Σ.Σ.Μ.   
Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 20:59

1. http://blogs.sch.gr/athsoufari/author/athsoufari/  (Σ. Σούφαρη)

2. http://users.sch.gr/thafounar/   (Θ. Φουναριωτάκη)

3. http://srv-dide.tri.sch.gr/sxsymboyloi/?page_id=6    (Σ..Σ:.Μ. Δ. Ντρϊζου)

4. http://ke-ntro.blogspot.gr/p/blog-page_30.html

5. http://blogs.sch.gr/symath/     (Σ.Σ.Μ. Μ. Ελευθερίου)

6. http://lisari.blogspot.gr/    ( Μ. Χατζόπουλου)

 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook