Πρωτοσέλιδο

Σχολικοί Σύμβουλοι

Είσοδος Μελών

Για να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα ή για να εισέλθετε ως μέλος, πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ» από το οριζόντιο μενού το οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά...
 
Αποτελέσματα Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» έτους 2014
Διαγωνισμοί - Επιτυχόντες
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 16:37

Ανακοινώθηκαν από τη Μαθηματική Εταιρεία οι επιτυχόντες από το Νομό Ηρακλείου στο μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλή» του σχολικού έτους 2014-15.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ 2014» είναι:

Περισσότερα...
 
Ανακοινώσεις κ.λ.π...
Επικαιρότητα - Διάφορα
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   

Χέρι...Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ι. Κανέλλος και Κ. Κωνσταντόπουλος καλούν όλους τους Καθηγητές Μαθηματικών του Ν. Ηρακλείου, να παρευρεθούν στην παρουσίαση νέων σχεδίων διδασκαλίας, σύμφωνα με το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα.

H παρουσίαση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Π.Ε.Κ Ηρακλείου (Εσταυρωμένος) την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:00.
Τα σχέδια διδασκαλίας θα είναι:

1) Μία πρόταση διδασκαλίας της Λογικής στην Α' Λυκείου .
2) Πυθαγόρειο Θεώρημα της Β' Γυμνασίου.

Τα παρουσιαζόμενα σχέδια διδασκαλίας θα παρουσιαστούν, το μεν πρώτο από τον κ. Συγκελάκη Αλέξανδρο, Μαθηματικό του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου και το δεύτερο από την κ. Κοφινάκη Νεκταρία Μαθηματικό του Λυκείου Κρουσώνα. θα αποτελέσουν δε αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας και η τελική διαμόρφωσή τους θα είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων. Περισσότερα...

Χέρι...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ: Η Ε.Μ.Ε. ανταποκρινόμενη στην απαίτηση των συναδέλφων οργανώνει σεμινάριο επιμόρφωσης για πτυχιούχους μαθηματικούς που επιθυμούν να απασχοληθούν στην εκπαίδευση, στις παρακάτω ενότητες: 1. Η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία των Μαθηματικών 2. Μαθηματικά με έμφαση στην ύλη της Β/θμιας Εκπαίδευσης 3. Θεωρία και εφαρμογές των Παιδαγωγικών και της Ψυχολογίας 4. Εφαρμοσμένη Διδακτική Μαθηματικών. Διάρκεια: 150 ώρες. Περισσότερα...

Χέρι...

Αγαπητοί συνάδελφοι, στο σύνδεσμο http://www.mathematica.gr/forum/viewtopic.php?f=26&t=45658 θα βρείτε τις λύσεις των νέων θεμάτων της Τράπεζας Θεμάτων της Α Λυκείου τα οποία προστέθηκαν μετά το καλοκαίρι και που επιμελήθηκαν τα μέλη του mathematica.gr, Γιώργος Βισβίκης, Κώστας Ζυγούρης, Θανάσης Παπασταθόπουλος, Γιώργος Ρίζος, Σωτήρης Στόγιας, Grosrouvre. Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε και τις λύσεις των παλαιότερων θεμάτων της Τράπεζας.

Σε αναμονή της Τράπεζας Θεμάτων για τα Μαθηματικά της Β Λυκείου, μέλη του mathematica.gr θα επεξεργαστούν, θα λύσουν και θα εκδόσουν τις λύσεις των θεμάτων όπως ακριβώς έγινε και με τα θέματα της Τράπεζας για την Α Λυκείου. Φυσικά καλούμε όσα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις λύσεις ή τα σχόλιά τους στην προσπάθεια αυτή στις αντίστοιχες συζητήσεις που έχουν ανοιχθεί ήδη στο φάκελο των Ομαδικών Εργασιών του mathematica.gr που μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.mathematica.gr/forum/viewforum.php?f=147

Χέρι...

Ημερομηνίες διαγωνισμών της ΕΜΕ για το σχολικό έτος 2013-14:

Θαλής: Σάββατο 01 Νοεμβρίου 2014
Ευκλείδης: Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015
Αρχιμήδης: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6937372737 (Βαρβεράκης Ανδρέας) ή 6945411513 (Συγκελάκης Αλέξανδρος).

Χέρι...

Το παράρτημα Ηρακλείου της ΕΜΕ διοργανώνει και φέτος ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα που γίνονται στο Καπετανάκειο κάθε Σάββατο 9:00 – 10:30 και 10:30 – 12:00 (Τα μαθήματα ξεκίνησαν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014). Ας σημειωθεί ότι λειτουργούν 4 ξεχωριστά τμήματα: Α Γυμνασίου, Β Γυμνασίου, Γ Γυμνασίου και Τμήμα Λυκείου. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους μαθητές που έχετε διακρίνει ότι έχουν μία ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά ότι μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των μαθημάτων.

 
Απονομή επαίνων στους μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού
Επικαιρότητα - Εκδηλώσεις
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 09:26

3ος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Ο ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ»

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή η απονομή των επαίνων στους μαθητές των Ε και ΣΤ Δημοτικού της χρονιάς 2013-14.

Απονομή επαίνων
Όσοι μαθητές δεν προσήλθαν, θα παραλάβουν τους επαίνους τους από τα Δημοτικά σχολεία στα οποία φοιτούν ή φοίτησαν, μέσω της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Ηρακλείου.

 
Θέματα και λύσεις Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ» έτους 2014
Διαγωνισμοί - Θαλής
Αρθρογράφος: Μάριος Χ. Κιοστεράκης   
Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 13:00

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σήμερα Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 9.00 π.μ. τον 75o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, «Ο ΘΑΛΗΣ».

Συνημμένα αρχεία:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (themata-Thalis_2014_15.pdf)Θέματα[Τα θέματα του διαγωνισμού]387 Kb03/11/2014 18:06
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (THALIS 2014_15_solutions.pdf)Θέματα & Λύσεις[Τα θέματα και ενδεικτικές λύσεις όλων των τάξεων]482 Kb02/11/2014 10:26
 
Προγράμματα επιμόρφωσης για μαθηματικούς
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 15:22
Δύο προγράμματα επιμόρφωσης για μαθηματικούς που τους ενδιαφέρουν τα μαθηματικά στην εκπαίδευση, η διδακτική τους και η ευκλείδεια γεωμετρία, διοργανώνει η ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ.

Το πρώτο περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες, χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία των μαθηματικών, τα μαθηματικά με έμφαση τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θεωρία και εφαρμογές των παιδαγωγικών και της ψυχολογίας και εφαρμοσμένη διδακτική των μαθηματικών.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 150 ώρες.
Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο της ΕΜΕ
Αιτήσεις από τις 17 Οκτώβρη έως τις 7 Νοέμβρη 2014
Ημέρες διεξαγωγής των μαθημάτων: Παρασκευή, 6μμ-10μμ, Σάββατο 6μμ-10μμ και Κυριακή 10πμ - 2μμ. Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Παρασκευή 14 Νοέμβρη, στις 6μμ

Το δεύτερο πρόγραμμα επιμόρφωσης περιλαμβάνει τη θεματική ενότητα, ευκλείδεια γεωμετρία.
Διάρκεια του προγράμματος δέκα ημέρες, 30 ώρες.
Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος ο Διονύσης Λάππας, αν. καθηγητής του μαθηματικού τμήματος του παν/μίου Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 3616532, 3617784 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hms.gr/sites/default/files/news/PR_SEM_GEOMETRIA.pdf

 
Παγκόσμια ματιά στο φετινό 31ο μαθηματικό συνέδριο
Επικαιρότητα - Σεμινάρια-Συνέδρια κ.λ.π.
Αρθρογράφος: Θανάσης Τοτόμης   
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 19:29
Ομιλητές οι ευρωπαίοι μαθηματικοί Φερντινάντο Αρζαρέλο, Ζάν Ντόμπρες και ο Κάρλ Γκούσταφσον από τις ΗΠΑ


Με κεντρικούς ομιλητές τους Φερντινάντο Αρζαρέλο, καθηγητή μαθηματικής λογικής και εκπαίδευσης, στο παν/μιο του Τορίνο, Ζάν Ντόμπρες, καθηγητή ιστορίας των μαθηματικών, στο ερευνητικό κέντρο Αλεξάντρ Κοϊρέ, Παρίσι, Κάρλ Γκούσταφσον, καθηγητή άλγεβρας στο παν/μιο του Κολοράντο, ΗΠΑ και τους καθηγητές Σταύρο Παπασταυρίδη, Δημήτρη Χασάπη και Νίκο Παπαναστασίου, από το μαθηματικό τμήμα του παν/μιου Αθήνας, Μαριάννα Τζεκάκη από το ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το Νοέμβρη, το 31ο μαθηματικό συνέδριο, με διοργανωτή την ελληνική μαθηματική εταιρεία - ΕΜΕ.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναδείξουν με τις εισηγήσεις τους τις τάσεις στη μαθηματική εκπαίδευση και έρευνα, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 4
Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας για να λαμβάνεται, εάν το επιθυμείτε, ενημερωτικά e-mail...
Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.

Find us on FacebookFind us on Facebook